sâmbătă, 25 iunie 2016

Accesul la fondurile europene nerambursabile

Ca urmare a aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, in tara vor intra 30 de miliarde de euro, bani ce vor fi folositi de romani pentru dezvoltarea afacerilor si dezvoltare structurala. Daca aveti un proiect de succes, este bine sa stiti ca Uniunea Europeana va poate acorda fonduri nerambursabile.


Fonduri europene nerambursabile pentru un plan de afacere viabil

In cazul in care aveti un plan de afacere, puteti accesa fonduri europene nerambursabile. Pentru aceasta aveti nevoie de o strictete in definirea planului de afacere, si anume in analizele privind oportunitatile de finantare, in definirea proiectelor, verificarea eligibilitatii proiectelor pentru finantarea din fondurile europene. In plus, mai trebuie elaborate studii de fezabilitate, studii de impact, evaluari economico-financiare. Intocmirea aplicatiilor pentru fondurile europene nerambursabile trebuie facuta avand in vedere faptul ca din fondurile europene se poate finanta numai aproximativ jumatate din valoarea proiectului, in functie de tipul si de marimea acestuia. Astfel, firmele trebuie sa dispuna de restul finantarii investiţiei prin aportul de capital, teren, imobile sau printr-o finantare bancara.

Firmele de consultanta - un efort mai mic pentru dumneavoastra

In cazul in care nu va pricepeti la elaborarea unui plan de investitii si a unui proiect de succes, va stau la dispozitie firmele de consultanta, cu un personal calificat pentru a sprijini proiectul dumneavoastra. Firmele de consultanta percep un procent fix ori negociabil din costul afacerii, dar veti beneficia de elaborarea documentatiei si de asistenta tehnica si juridica pe parcursul dezvoltarii proiectului. In orice caz, veti avea nevoie sa va procurati ghidul de finantare si anume Ghidul Solicitantului, intocmit pentru fiecare tip de activitate in parte. Acest ghid il veti gasi pe site-ul Ministerului Economiei si Finantelor. Un alt aspect important privind solicitarea de informatii este faptul ca va puteti adresa direct consultantilor Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) in cazul in care doriti sa solicitati fondurile europene nerambursabile destinate dezvoltarii rurale.

Accesul la fondurile europene nerambursabile este deschis oricarei persoane fizice sau juridice care are un plan de afaceri coerent si un proiect de succes, insa dificultatea intocmirii unui plan de investitii si a unei strategii economice il fac indisponibil pentru majoritatea romanilor. De aceea este recomandat sa cereti ajutorul unei firme de consultanta, pentru a beneficia de informatie la zi si de personal specializat in solicitarea de fonduri nerambursabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.