luni, 12 ianuarie 2015

Un apartament in Dorobanti

Acum zece ani cand a cumparat apartamentul, Noemi si fostul ei sot nu au mai avut bani decat pentru raschetarea parchetului. Era foarte studentesc totul. Au vopsit rosturile de la gresie si de la faianta ca sa mai inveseleasca atmosfera. Au stat asa pana in 2008 cand au hotarat ca e timpul sa ii dea un up-grade serios. Principalele obiective au fost: instalatia electrica, sa varuiasca tot apartamentul, sa indrepte peretii si sa schimbe toata mobila.


Mobila nu are picioare. Pluteste. Totul este fixat in perete. Sfatul lui Noemi pentru cei care se decid la un astfel de mobilier este sa se imprieteneasca cu vecinii inainte, pentru ca montarea lui genereaza un adevarat cutremur. In plus, daca vrei sa schimbi mobilierul peste ani, nu se mai poate. Se smulge cu tot cu perete.


Faianta din bucatarie este, de fapt, piatra de la Pancolor. Mobila este facuta la comanda dupa indicatiile lui Noemi, iar pe frigider pastreaza toate amintirile ei vesele de prin calatorii.

Tot ce a cumparat nou in casa este de la IKEA, cu toate acestea nu arata ca un apartament standard de showroom Baneasa, pentru ca aerul de mobila multiplicata in toate casele romanilor poate fi foarte usor demontat cu obiecte personale si amintiri, chilipiruri de prin targuri, colaje facute de Noemi si obiecte primite cadou de la prieteni. Adevarata energie a casei in asta sta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.